søndag 17. februar 2013

Café Sting sjokoladekake

Da har jeg prøvd en ny kake denne helgen, Café Sting sjokoladekake. Hvordan jeg pyntet den skal jeg legge ut litt senere! Her er et bilde av litt av pynten.Og et bilde som viser fargene jeg brukte.


Her er fargene jeg har brukt.
Ferdig farget svart, ekstra hvit og ekstra hvit farget
med Vine, Bluebell og Hydrangea.

Ikke glem at vi har en pågående VALENTINE GIVEAWAY!!! Når vi passerer 100 kommentarer legger vi til flere gaver!!! Så kom igjen alle sammen, hvis DU vil vinne må du delta!

Oppskriften jeg fulgte er denne:
Ingredienser til kaken Passer til 26 cm rund kakeform 6 egg 270gr sukker 210gr margarin 3/4 plate Dronning sjokolade 225gr hvetemel 1 1/2 ts bakepulver Ingredienser til krem 8 egg 460gr sukker 3 dl kremfløte 500gr meierismør 2 plater Dronning sjokolade Fremgangsmåte for kaken Smelt margarin, ta av platen og tilsett sjokoladen. La sjokoladen smelte og rør godt sammen. La stå og avkjøle imens egg og sukker piskes. Pisk egg og sukker godt sammen. (Blir best resultat når en bruker Kenwood eller lignende og la det stå og piske på hastighet 4-5 i 10-15 min) Sikt hvetemel og bakepulver oppi eggedosisen. Rør forsiktig om, men rør nok til at melet er blandet godt inn i eggedosisen. Pass på at det ikke ligger mel i bunn. (En av grunnene til at en bør bruke Kenwood da den pisker eggedosis fastere enn en vanlig hånd mikser) Tilsett smeltet margarin og sjokolade, elt det rundt i massen for hånd med spatel!. Et godt tips er å ha formen ferdig smørt og melet klar ved siden av. Det er her det "kritiske" punktet er, hvor en lett kan røre "ut" all luften av deigen fordi margarinen og sjokoladen er så "tung". Jeg pleier å ta spatelen ned til bunnen av skålen så "løfter" jeg margarin massen til toppen, "elter" på en måte. Og fortsetter slik med et par vendinger midt i røren til det ser ut til at alt er blandet. Ha oppi kakeformen. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 40 minutt. Fremgangsmåte for kremen Kok opp egg, sukker og kremfløte på middles varme. Her må en passe på at det ikke brenner i bunn før det koker!! La massen koke i ca 1 minutt, ta så av platen og tilsett meierismør og sjokolade. Rør godt når alt er smeltet. Kremen skal være blank og ikke "kornet". Sett i kjøleskapet til avkjøling over natten (Har en dårlig tid kan den stå mellom 4-6 timer i kjøleskap, rør om av og til så stivner den fortere ) Pisk opp kremen før bruk. Del kaken i 3 deler og fyll med krem, pynt med krem utpå kaken.

2 kommentarer:

  1. Denne kaken er min favoritt sjokoladekake for øyeblikket, funker fint til cupcakes også. :)

    SvarSlett
  2. Hjelp!!! har nettopp bakt sting kaken. fikk noen omelett lignende klumper i kremen. Jeg brukte middels varme og rørte egg og sukker lett sammen før jeg hadde det i gryta. Forstår jo at eggene har koagulert men er det noe jeg kan gjøre? Vil det forsvinner når jeg pisker opp kremen tror du?? Takknemlig for svar.

    SvarSlett