lørdag 20. mars 2010

Rosekutter


Denne roseutstikker gjør at det å lage flotte roser blir veldig enkelt. Den kan blandt annet brukes på sukkerpasta, MMF, marsipan og blomsterpasta.

Material og utstyr

Litt marsipan, sukkerpasta, MMF eller lignende
1 roseutstikker
Plasthanske eller ballverktøy
Spiselig lim
Pensel
Plastfolie

Fremgangsmåte


Kjevle ut marsipan/MMF i ønsket farge ca 1 mm tykk.


Stikk ut 2 rosetter med roseutstikkeren. Størrelsen på rosekutteren avgjør hvor stor rosen blir. Lag en liten kjegle, ved å ta litt marsipan/MMF og rulle til en kule, og så kjegle.


Den ytterste delen av alle kronbladene på begge rosesettene trykkes flate med en finger i plasthanske eller et ballverktøy. Oppbevar den rosesetten du ikke jobber med under litt plastfolie slik at den ikke tørker ut. Fest kjeglen i midten av den første rosetten med litt spiselig lim.


Ta det første kronbladet rundt kjeglen, lag en spiss med en liten åpning. Brett resten av kronbladet rundt kjeglen.


Det andre kronbladet som skal brettes rundt kjeglen er nr 3.




De resterende kronbladene festes med samme teknikk og i følgende rekkefølge nr 5, 2 og 4.


Denne lille rosen festes så i midten av den andre rosetten med litt spiselig lim.


Og kronbladene festes med samme teknikk som før og i rekkefølgen nr 1, 3, 5, 2 og 4.


Til slutt kan man knipe lett i kronbladene og forme de for å få en mer naturlig blomst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar