lørdag 20. mars 2010

Red Velvet

En god og saftig sjokoladekake som også kan brukes til muffins. Kaken skal orginalt lages med rød konditorfarge, men dette kan fint sløyfes. Passer godt sammen med Vanilla Icing kremen!

Oppskriften er nok til 24 store muffins, 36 små muffins eller 3 bunner på 23 cm

Ingredienser

400g mel
40 g kakao
1,5 ts salt
450 g rapsolje
450 g sukker
3 egg
85 g rød matfarge (Man kan bruke 85 g vann og litt rød pastafarge eller dette kan sløyfes)
2 ts vaniljesukker
280 g syrnet lettmelk (f.eks. biola)
2 ts natron
2,5 ts eddik

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene, untatt sukker og natron. Pisk olje og sukker til det er blandet, tilsett 1 egg om gangen til alt er blandet. Ha i rødfargen og bland godt. Ha i det tørre i to omganger vekselvis med melken. Bland natron og eddik i en liten bolle, hell det i deigen og pisk i 10 sekunder.

Hell røren i en smurt og melet kakeform, en form kledd med bakepapir eller muffinsformer. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i til den/de ikke er rå i midten lenger (små muffins ca 20 min). Dette sjekkes med en trepinne som stikkes i midten av kaken/muffinsene. Sitter det deig på pinnen er ikke kaken/muffinsen ferdig og må steke lenger. Avkjøl kaken/muffinsene 20 min i formen, før den avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar