lørdag 20. mars 2010

RappoHer kan du lære hvordan man modellerer Rappo fra Dora the Explorer. Denne er laget av Ballina sukkerpasta med smak av hvit sjokolade, men man kan bruke marsipan, MMF, modellerings masse etc. Passer flott på denne Rappo kaken!

Material og utstyr

Ballina sukkerpasta med smak av hvit sjokolade
CMC
Fastafargene: Professional Daffodil Yellow, Professional Cyclamen Ruby, Professional Wisteria, Professional Mint Xmas Green, Professional Berberis og Professional Blackberry Black
Multikniv
Spagetti
Spiselig Lim
Blomst/blad modellerings verktøy
Blomstertråd
Fargepenn Svart

Fremgangsmåte


Rappo er laget til denne kaken, hvor sukkerpastaen farges gul med Professional Daffodil Yellow. Samme farge er brukt som det gule på Rappo. For å få den oransje fargen er det tilsatt Professional Berberis til litt av den gule sukkerpastaen. Knadde inn litt CMC i den oransje massen for at den bedre skulle holde fasongen sin under modellering. Start med å rulle en kule av den oransje sukkerpastaen. Kulen rulles om til en kjegle. Kjevle ut litt gul sukkerpasta og skjær ut en oval som festes på brystet med litt Spiselig Lim.


Rull så en kjegle av av oransje sukkerpasta, og en liten en av gul sukkerpasta. Lim disse sammen og form til Rappos hale. Støtt halen med noe mens den tørker.


Føttene lages ved å rulle to like store kuler av oransje sukkerpasta, og videre om til to dråper. To små kuler av gul sukkerpasta festes på den tynne enden av dråpene. Og føttene limes på hver side av Rappos kropp. Marker tre tær på hver fot med multikniven.


Stikk to biter med spagetti ned i kroppen til Rappo, dette er til å holde hode hans på plass.


Lag to hender av blå sukkerpasta farget med Professional Wisteria. Rull like kuler, trykk disse flate med fingeren. Skjær vekk en trekant mellom tommelen og resten av fingrene ved å bruke multikniven. Etter å ha skjært vekk trekanten del resten av hånden til tre ekstra fingre. Ta så for deg en og en finger, gjør fingrene mer runde og mindre firkantede. Blir de for lange, tapp litt på enden så går de tilbake til normal lengde. Fortsett med alle fire fingrene. Og form så hånden slik at fingrene har naturlige posisjoner. Pass på å lage en høyre og en venstre hånd!


Lag to armer ved å rulle to pølser av oransje sukkerpasta. Fest en liten bit spagetti i enden av armen, der hvor hånden skal festes. Lim på hånden, la tørke en liten stund. Fest to små spagetti biter i kroppen til Rappo før armene limes på. Dette gjør at armene holder seg på plass.


Ansiktet lages ved å en kjegle av gul sukkerpasta, enden av en kjegle av oransje sukkerpasta og en halvkule av blå sukkerpasta. Alle delen limes sammen og tilpasses slik at fasongen stemmer. Trill to små kuler av hvit sukkerpasta og lim på som øyner. Trill så to enda mindre kuler av svart sukkerpasta farget med Professional Blackberry Black og lim på. Lag også en kule av svart sukkerpasta og lim på som nese. Øyenbrynene lages av to små trekanter som skjæres ut av gul sukkerpasta og limes på.


Ørene lages av oransje sukkerpasta, trill først to like store kuler. Gjør de som om til dråpe fasong. Lim på hver side av hodet, festes med den tykke enden av Blomst/blad modellerings verktøy, som også gir avtrykket slik at det ser ut som ører. Knuten på Rappos hodetørkle lages av en liten kule og to dråpe-former av blå sukkerpasta. Bruk Blomst/blad modellerings verktøy til å markere på hver side av dråpe-formene. Fest hodet på resten av kroppen med litt lim.Skjær ut en tynn stripe med hvit sukkerpasta, og tegn sikk-sakk mønser med en svart fargepenn. Lim på som munn. Ta en
blomstertråd og fargelegg ved hjelp av den svarte fargepennen, klipp seks passe lengder ca 1 - 1,5 cm lange. Presses forsiktig inn som Rappos værhår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar