lørdag 20. mars 2010

Rappo kake

Her finner du en arbeidsbeskrivelse som forklarer deg hvordan du lager denne tøff Rappo kaken. Rappo er den uskikkelige reven fra barne tv serien "Dora the Explorer".

Material og utstyr

Rund kake 22 cm, her er det brukt Nesquik kake
Sjokoladesmørkrem
750 g Ballina sukkerpasta med smak av hvit sjokolade
Fastafargene: Professional Daffodil Yellow, Professional Cyclamen Ruby, Professional Wisteria, Professional Mint Xmas Green, Professional Berberis og Professional Blackberry Black
Multikniv
Spiselig Lim
Blomst/blad modellerings verktøy
Stjerne utstikker f.eks. den minste stjernen fra Juletre
Blomstertråd
Smil modellerings verktøy
Den største blad utstikkeren (Calalilje) fra et av Blomster utstikker settene
Blad preger
Fem blomst presse

Fremgangsmåte


Farg sukkerpasta lyse gul med Professional Daffodil Yellow. Kjevle ut sukkerpastaen og trekk kaken.


Farg så to biter av den gule sukkerpastaen med henholdsvis Professional Wisteria og Professional Mint Xmas Green. Kjevle ut den grønne og den blå sukkerpastaen. Stikk ut to stjerner av hver farge med den minste utstikkeren.


Stikk dobbel Blomstertråd i passe lengde i hver av stjernene. Evt form blomstertråden som en spiral (se den ferdige kaken). Rull to små kuler av hvit sukkerpasta til hver stjerne og lim på så øyne. Rull to enda mindre kuler av svart sukkerpasta til hver stjerne som pupill. Bruk smil modellerings verktøyet til å lage munnen. Lag ansiktsutrykkene til de fire stjernene litt forskjellige ved å varriere plasseringen av pupiller og munn. La stjernen tørke til neste dag.


Kjevle ut resten av den grønne sukkerpastaen og lag store blader som preges. Legg de over noe slik at de får en litt bølgete fasong. La de tørke til neste dag. Stikk et sugerør ned i kaken og klipp det av i samme høyde som kaken. Lim alle uten om tre blader langs kanten av kaken.


Lim de siste tre bladene opp på kaken slik at de ser ut som en liten busk som Rappo kan gjemme seg bak. Fyll sugerøret med sukkerpasta. Bruk evt rester av sukkerpasta til å lage tre pakker som plasseres foran busken.


La en Rappo figur etter denne beskrivelsen
Farge litt av den gule sukkerpastaen med Professional Cyclamen Rubyog lag blomster med fem blomst pressen (hvordan bruke denne kan du se beskrevet her). Lim blomstene litt rundt omkring på kaken. Plasser Rappo bak busken og stjernene i sugerøret. Lag noen små blader i grøn sukkerpasta og bruk dette samt blomster til å dekke sugerøret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar