lørdag 20. mars 2010

Ostekake

Denne ostekaken blir smakfull og god. Egner seg godt til å lages opp ned i former som ikke er springformer, for eksempel wilton sine figurformer. Oppskriften passer til en 26 cm rund form eller wilton sine figurformer.

15 porsjoner

Ingredienser

Bunn
1 pk Bixitkjeks (hvis formen er vid kan man bruke noen ekstra kjeks)
100 g smør

Ostefyll
1 pk sitron gelé og 2,5 dl vann
3 dl fløte
3 dl rømme
2 pk Kremost mandarin og ananas
100 g melis
1 ts vaniljesukker

Toppen
1 pk valgfri gelé og 5 dl vann

Normal fremgangsmåte (for springformer)


Sett ringen til en springform lukket på et serveringsfat.

Knus kjeksen, og bland med smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ned i formen slik at den blir en flat, jevn bunn. Ikke trykk for fast, da blir kaken vanskelig å skjære.

Lag sitron gelén med 2,5 dl vann. Sett til avkjøling. Pisk fløten til krem. Bland kremost, rømme, melis og vaniljesukker i en bolle. Rør inn pisket krem. Tilsett gelén og rør godt. Hell ostemassen over kjeksbunnen og sett kaldt.

Lag den valgfrie gelén og sett den til avkjøling i kjøleskapet. Når gelén er helt kald, og begynner å bli tyktflytende, hell den forsiktig over ostemassen. Sett kaken i kjøleskapet til gelén har stivnet. Skjær forsiktig rundt kanten på kaken og løsne springformringen.

Opp ned fremgangsmåte (for ikke springformer)

Lag den valgfrie gelén, hell den i formen og sett den til avkjøling i kjøleskapet til gelén er stiv.

Lag sitron gelén med 2,5 dl vann. Sett til avkjøling. Pisk fløten til krem. Bland kremost, rømme, melis og vaniljesukker i en bolle. Rør inn pisket krem. Tilsett gelén og rør godt. Hell ostemassen over gelén og sett kaldt.

Knus kjeksen, og bland med smeltet smør. Fordel kjeksblandingen forsiktig over ostemassen slik at det blir en flat, jevn bunn. Ikke trykk for fast, da blir kaken vanskelig å skjære. Sett kaldt til kjeksmassen har satt seg.

For å få kaken over på serveringsfat, dyp den et par sekunder i varmt vann. Legg fatet opp ned på kakeformen og snu rundt. Hvis kaken ikke løsner dypp den et par sekunder til i varmt vann, ikke for lenge da smelter gelén og ostemassen. Hvis kaken fremdeles ikke vil løsne stikk en kniv forsiktig inn langskanten og bryt vakumet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar