lørdag 20. mars 2010

Oreokake

Denne kaken blir svært smakfull og ganske mektig. Kan lages opp ned i former som ikke er springformer, for eksempel hjerte- eller sekskantformer. Oppskriften passer til en 24 cm rund form.

12 porsjoner

Ingredienser

Bunn
2 pk oreokjeks (ca 350 g)
100 g smør

Ostefyll
2 pk Kremost naturell eller 1 pk Phidelphia
2 dl fløte
2,5 dl melis
1/2 pk oreokjeks (ca 90 g)

Sjokolademoussefyll
1 pk sjokolademousse (Jeg har brukt både Toro sin lys sjokolademousse og Freia sin sjokolademousse med daim)
mengden melk som moussen skal lages med (se oppskrift på pakken)
1/2 pk oreokjeks (ca 90 g)

Hvit sjokoladekrem
1 plate Hvit dronning sjokolade
1 egg
80 g melis
100 g smør

Normal fremgangsmåte (for springformer)

Sett ringen til en springform lukket på et serveringsfat.

Knus kjeksen, og bland med smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ned i formen slik at den blir en flat, jevn bunn. Ikke trykk for fast, da blir kaken vanskelig å skjære.

Pisk fløten til krem. Bland kremost og melis i en bolle. Rør inn pisket krem. Hell ostemassen over kjeksbunnen. Brekk oreokjeksene i små biter og stikk disse ned i ostefyllet. Sett kaken kaldt ca 1 time.

Lag sjokolademoussen etter anvisningen på pakken. Brekk oreokjeksene i små biter og rør inn i moussen. Hell moussen over ostefyllet og sett kjølig i ca en time.

Smelt sjokoladen, enten i vannbad eller mikrooven. Rør egg og melis sammen. Tilsett romtemperert smør og rør til en jevn krem. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør til en jevn, glatt krem. Bre denne over sjokolademoussen. Og la stå kjølig til sjokoladekremen har stivnet.

Skjær forsiktig rundt kanten på kaken og løsne springformringen.

Opp ned fremgangsmåte (for ikke springformer)

Velg en form uten alt for mye detaljer (for eksempel hjert/sekskant form). Dekk formen med plastikk, slik at kaken er lett å få ut av formen når den er ferdig.

Lag sjokolademoussen etter anvisningen på pakken. Brekk oreokjeksene i små biter og rør inn i moussen. Hell moussen i kakeformen og sett kjølig i ca en time.

Pisk fløten til krem. Bland kremost og melis i en bolle. Rør inn pisket krem. Hell ostemassen over sjokolademoussen. Brekk oreokjeksene i små biter og stikk disse ned i ostefyllet. Sett kaken kaldt ca 1 time.

Knus kjeksen, og bland med smeltet smør. Fordel kjeksblandingen over ostefyllet slik at det blir en flat, jevn bunn. Ikke trykk for fast, da blir kaken vanskelig å skjære. Sett kaken kjølig til bunnen har stivnet.

Smelt den hvite sjokoladen, enten i vannbad eller mikrooven. Rør egg og melis sammen. Tilsett romtemperert smør og rør til en jevn krem. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør til en jevn, glatt krem. Snu kaken over på et serveringsfat og ta av plastikken. Bre den hvite sjokoladekremen over sjokolademoussen. Ønsker man å dekke hele kaken med hvit sjokoladekrem bør man lag 1 1/2 porsjon av denne. La stå kjølig til sjokoladekremen har stivnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar