lørdag 20. mars 2010

Marshmallowfondant

Marshmallowfondant, ofte forkortet til MMF, er en masse som ligner marsipan i konsitens og som man bruker til å trekke kaker med. Den kan også brukes til kakepynt, slik som blomster og figurer.

Ingredienser

200 g Marshmallow
2 ss vann
2 ss Flott matfett
Ca 500 g melis

Fremgangsmåte

1. Mål opp Marshmallow i en plastikk bolle.

2. Tilsett vann.

3. Smelt Marshmallowen i mikroovnen ca 2 min. Tiden vil variere fra ovn til ovn, den er ferdig når Marshmallowen hever/sveller/puffer opp til nesten dobbel størrelse. NB! Følg med! Det kan gå fort på slutten!

4. Tilsett Flott matfett og rør til alt fettet er smeltet og rørt inn i massen.

5. Hvis man ønsker å tilsette en farge gjøres dette nå. Husk at man etterpå skal tilsette masse melis, så fargen vil lysne.

6. Tilsett melis, litt av gangen. Rør/kna inn melis til konsistensen ligner marsipan og massen ikke er klissete lenger. Det er ikke alltid at all melisen trengs, og noen ganger trengs mer melis.

Massen kan lages i en kjøkkenmaskin (Kenwood eller lignende).

Oppbevar massen i en lukket plastpose eller en lufttett boks i kjøleskapet. Hvis den er veldig hard etter å ha ligget i kjøleskapet la den ligge noen timer på benken før den brukes, eller kjør den noen få sekunder i mikroovnen før bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar