lørdag 20. mars 2010

Krydderkake

Denne krydderkaken blir saftig og god. Egner seg godt til kakemodellering. Oppskriften er til stor langpanne. Orginalt er oppskriften med 8 dl kefir, jeg syns det er dumt å få en liten rest så jeg har utvidet den til 10 dl kefir. På grunn av dette blir resten av mengdene litt rare. Jeg bruker ofte Vanilla icing sammen med denne kaken.

20 porsjoner

Ingredienser

188 g smør
10 dl kefir
5 dl sukker
3,75 ts kanel
1,25 ts nellik
1,25 ss natron
12,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir og sukker i en stor bakebolle. Rør i krydder og natron. Tilsett hvetemel og det avkjølte smøret vekselsvis, og bland til en jevn deig.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 30 min. Avkjøl i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kilde: http://www.detsoteliv.no (Krydderkake i langpanne)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar