lørdag 20. mars 2010

Halloween 2009


Her er to enkle idéer til flotte Halloween kunstverk.

Spøkelseskake

Materialer

1 porsjon krydderkake i langpanne
1 porsjon vanilla icing
litt marsipan
Svart fargepasta

Utstyr

1 liten kniv
1 spatel

Fremgangsmåte

Skjær ut tre sikler fra krydderlangpannen med diameter 17, 12 og 10,5 cm (eller større hvis man ønsker en litt større kake). Sett de tre sirklene opp på hverandre, den største nederst og den minste øverst. Bruk den lille kniven og skjær til kaken slik at den får spøkelsesfasongen. Den nederste sirkelen må skrå skjæres slik at dette laget øverst har samme diameter som lag nummer 2 (12 cm). Den midterste sirkelen må så skrå skjæres slik at den øverst har diameteren til den øverste sirkelen (10,5 cm). Til slutt må den øverste laget avrundes slik at det blir hodet til spøkelset.

Bruk spatelen og ha vanilla icing mellom de tre lagene. Og dekk så hele kaken med et tynt lag med vanilla icing, for å binde smulene. Sett kaken kaldt i 20 minutter. Smør så et nytt lag over hele kaken. Farg litt marsipan svart, og lag to sirkler til øyer og en munn. Fest dette på kaken.

Server til Halloween selskapet!


Morsomme gresskar muffinsMaterialer

1 porsjon Crazy sjokoladekake lages til 36 muffins
1 porsjon smørkrem
300 g marsipan
Oransje fargepasta
Grønn fargepasta
Svart fargepasta
Litt hvit marsipan (eller MMF, sukkerpasta e.l.)

Utstyr

1 spatel
1 multikniv
Spiselig lim
Div modelleringsverktøy for å lag munn

Fremgangsmåte


Lag 36 muffins og dekk de med smørkrem. Rull 36 kuler i oransje marsipan, lag de i forskjellige størrelser og fasonger. Bruk multi kniven til å markere loddrette linjer rundt hele gresskaret. Rull to små kuler, trykk de flate og lim på hvert av gresskarene. Plasser øynene litt forskjellig på hvert gresskar, noen nærme hverandre. Noen lagt fra, høyt oppe, langt nede osv. Rull to bitte små svarte marsipan kuler og lim på øyet. Igjen varrier med plassering for å skape forskjellige ansikts uttrykk. Bruk litt forskjellige modelleringsverktøy for å lage munner av forskjellige typer. Noen som smiler, noen som er lei seg, noen med åpen munn osv. Lag en liten kjegle av grønn marsipan til hvert av gresskarene, lim på. Bøy noe til høyre, og noen til venstre. Lag noen små blader på noen av gresskarene.

Plasser et gresskar på hver av muffinsene og server!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar