lørdag 20. mars 2010

Crazy sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er veldig vanlig i Amerika. Den blir saftig og god. Egner seg godt til kakemodellering. Oppskriften er til liten langpanne. Inneholder ikke egg, og er enkel å gjøre melkefri. Hvis en ønsker melkefri variant er det bare å bytte ut vanlig smør i sjokoladekremen med smør uten melk.

10 porsjoner

Ingredienser

400 g sukker
375 g hvetemel
55 g kakao
2 ts natron
4 3/4 dl vann
1,5 dl matolje
1 ts vaniljeessens
2 ts eddik (7%)

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 30x20 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løft kaken ut av formen ved dra i sidene på bakepapiret, eller hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Sjokoladekrem

200 g smør
2 ss kakao
5 dl melis
(2 ss sterk kaffe, jeg pleier å tilsette dette)

Rør sammen romtemperert smør, kakao og melis. (Og tilsett kaffen) Bre sjokoladekremen jevnt over den kalde kaken.

Kilde: http://www.detsoteliv.no (Crazy Chocolate Cake)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar