lørdag 20. mars 2010

Ape


Her kan du lære hvordan man modellerer en kjempe søt apekatt. Passer kjempe godt på denne Apekaken.

Material og utstyr

Vanlig Marsipan
Litt Ekstra hvit marsipan / MMF / sukkerpasta eller lignende.
Fastafargene: Professional Daffodil Yellow, Professional Bulrush Dk Brown, Professional Berberis og Professional Blackberry Black.
Multikniv
Spagetti
Spiselig Lim
Pensel
Blomst/blad modellerings verktøy
Fargepenn Svart

Fremgangsmåte


Farg en del av marsipanen med Professional Bulrush Dk Brown. Og rull en kule som gjøres om til en kjegle.


Rull en pølse som deles i to med et skrå kutt. Trykk flat en enden som ikke er skrå skjært. Og skjær fire tær på hver fot. Ta en og en tå mellom tommelen og pekefingeren. Rull lett og tapp så på spissen hvis tåen blir for lang. Gjenta på alle åtte tærene til det får et naturlig utseende.


Fest de to føttene til kroppen med litt spiselig lim.


Farg litt av marsipanen med Professional Berberis. Kjevle ut en liten del og skjær ut en oval som festes på magen til apen. Bruk baksiden av en pensel til å markere navlen. Plasser to biter med spagetti ned i kroppen slik at man kan feste hodet på disse.


Rull en kule av den mørke brune marsipanen. Rull den om til en liten kjegle.


Kjevle ut litt av den lyse brune marsipanen og stikk ut et lite hjerte som man skjærer av spissen. Eller skjær ut for frihånd en tilsvarende fasong. Lim på ansiktet. Trill en liten kule av lyse brun marsipan, trill den om til en oval. Lim på ansiktet. Bruk hendene til å forme den slik at det blir kjeve / nese / munn partiet av ansiktet.


Rull to små kuler av hvit marsipan / MMF etc og lim på som øyner. Rull to enda mindre kuler av svart marsipan og lim på øynene. Skjær en munn med en kniv og bruk baksiden av en pensel til å lage nese.


Til ørene trenger du to kuler i mørke brun og to litt mindre kuler i lyse brun. Trill alle kulene om til dråpe fasong.


Trykk alle tråpe formene flate, og lim den lyse brune på den mørkebrune. Brett forsiktig sammen i den spisse enden.


Lag et hull på hver side av hode der hvor ørene skal plasseres med baksiden av en pensel. Ha litt lim i hullene og plasser et øre i hver hull. Bruk den breddeste enden av Blomst/blad modellerings verktøyet til å lage trut-munn. Dytt verktøyet forsiktig inn og dra lett nedover. Gjennta men denne gangen dra litt oppover.


Lim hodet fast på kroppen.


Lag to armer på samme måte som føttene ble laget. Farg litt marsipan med Professional Daffodil Yellow og rull en liten pølse av den gule marsipanen. Rull begge endene spisse, og fargelegg den ene med svart fargepenn slik at det blir en banan.Stikk en liten spagetti bit på hver side av kroppen, der hvor armene skal festes. Lim på venstre armen og plasser hånden opp på hodet. I høyre hånden plasseres bananen og armen festes til kroppen med lim. Støtt opp med papir, skumgummi eller tilsvarende. La apen stå og tørke til armene holder plasseringen sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar