lørdag 20. mars 2010

Ape kakeHer kan du lære hvordan man pynter en kjempe søt apekake. Passer veldig godt til bursdagselskaper med jungeltema.

Material og utstyr

Nesquik kake
Smørkrem
Spatel
Vanlig Marsipan
Fastafargene: Professional Daffodil Yellow, Professional Bulrush Dk Brown og Professional Mint Xmas Green.
Multikniv
Spagetti
Spiselig Lim
Pensel
Stort blad / Calalilje og lilje utstikker fra Blomst/blad utstikker sett
Blad pregere
Fargepenn Svart

Fremgangsmåte


Skjær ut av kaken et kvadrat, og to rektangler som hver er halvparten av kvadratet.Stable kaken slik som vist på bilde. Ha smørkrem mellom lagene. Så lenge man bruker sjokoladekake er det ikke nødvending med plater og sugerør/pilarer mellom lagene.


Dekk hele kaken med et tynt lag smørkrem. Sett kald i ca 30 minutter slik at smørkremen blir har og man slipper smuler i neste lag med smørkrem.Når første laget er kaldt dekk kaken med et nytt tykt lag med smørkrem, tapp med spatelen over hele kaken for å lage et ugjenvt "pigg" mønster.


Farg litt marsipan med Professional Mint Xmas Green og stikk ut ca ti store blader med Blomst/blad utstikker sett. Preg de ti bladene med
Blad pregere og legg de til tørk over noe slik at de før en litt bølgete fasong.Lag så to liljer med Blomst/blad utstikker sett. Trykk flate alle bladene på liljen med en finger (eller f.eks. et ball verktøy).


Rull sammen liljen slik at den blir en liten blad busk. Kutt evt litt av i underkant slik at den kan stå flatt.Farg litt marsipan med Professional Bulrush Dk Brown, og rull to tykke pølser i litt forskjellig høyder, dette skal bli stammen til palmene. Flat den ene enden på begge stammene, slik at det blir en liten plattform hvor bladene kan festes. Bruk en kniv til å lage mønster langs stammen.


Når bladene har tørket, lim de på palmestammene, bruk evt noe til å støtte de opp mens de tørker.Modeller en ape etter denne beskrivelsen. Farg litt marsipan gul med Professional Daffodil Yellow, bruk denne til å lage flere bananer slik som beskrevet i ape arbeidsbeskrivelsen.Plasser apen, de to blad buskene og bananen på kaken. Og jungelfesten kan begynne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar